Sint Anna Boxmeer (in uitvoering)


Sint Anna Boxmeer gaat aan de Veerstraat in Boxmeer een nieuw verpleeghuis bouwen voor 160 bewoners. De bewoners zullen in kleinschalige woongroepen van acht mensen in een H-vorming gebouw hun nieuwe woonplek krijgen. Het gebouw telt vier woonlagen. Daarbij delen twee woongroepen een gemeenschappelijk entree en facilitaire ruimtes. De niet-woongroepgebonden activiteiten vinden plaats in het algemene deel op de begane grond.

Sint Anna droomt al jaren van een nieuw verpleeghuis. De voorbereiding is lang en intensief geweest en nu zijn we klaar om aan de slag te gaan. Het huidige pand, wat wordt gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, is prachtig maar niet meer functioneel om de steeds meer complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw. In 2018 is samen met Elemans van den Hork Architecten begonnen met de planontwikkeling van het nieuw te bouwen pand. Gelukkig heeft Corona de doorontwikkeling van de plannen niet in de weg gestaan en was het definitief ontwerp een feit in december.  De eerste fase met 62 appartementen en het algemene deel zal worden opgeleverd in de zomer van 2022.

Berghege zal samen met Welvaarts (Elektrotechniek – Domotica – Beveiliging), en van Dijnsen (Installatietechniek – Beveiligingen) de nieuwbouw gaan realiseren.

Het project wordt ondersteund door de bureaus Van Aarle De Laat (Bouwmanagement begeleiding) en Klictet (Installatie Adviesbureau).


terug naar overzicht