Camerabewaking

Of het nu gaat om persoonlijke veiligheid, het  bewaken van eigendommen en kostbaarheden, dwaaldetectie van ouderen of om procesbewaking; camera’s kunnen voor vele doeleinden worden ingezet. Wanneer een woning, winkel of een  ander gebouw voorzien is van camera bewaking worden criminelen beperkt  in hun doen en laten, ze weten tenslotte dat ze in de gaten worden gehouden. Naast deze preventieve werking kan met de ongewenste aanwezigheid ook een bewakingsdienst worden geactiveerd of politie worden ingeschakeld. En bij een daadwerkelijke actie kunnen de opgenomen beelden hulp bieden bij het identificeren en opsporen van de crimineel. De huidige moderne camera systemen  geven de bewoner of de eigenaar van een bedrijf waar het systeem is geïnstalleerd, ook de mogelijk om met een app op een smartphone op afstand in te kijken. Of een meldkamer kan met u meekijken. Hierdoor is een camera beveiliging ook bijzonder goed in te zetten als verificatie van een alarm. En een bewoner kan vanuit de woning ook het terrein en de buitenzijde van de woning bekijken of er verdachte personen aanwezig zijn. Camera’s kunnen in de zorg ook worden ingezet bij de camera observatie van cliënten. Daarbij kan een melding worden verstuurd naar het verplegend personeel wanneer een cliënt bijvoorbeeld uit bed valt of gaat dwalen. Het verplegend personeel kan dan ook direct al op afstand kijken wat er aan de hand is om de ernst van de situatie te kunnen beoordelen.

Naast bovenstaande toepassingen zijn camera’s ook inzetbaar om bedrijfsprocessen in de gaten te houden. Denk hierbij aan fabrieken of bijvoorbeeld een slachterij. Controleren of alles volgens de regels en bepaalde veiligheden verloopt. Of bij een milieustraat om op afstand te kunnen zien wat er wordt gestort. Maar ook ter controle wie er allemaal het gebouw binnenkomen of het terrein op komen gereden, al dan niet met kentekenherkenning. De aanschaf van een systeem is van veel factoren afhankelijk en bijna altijd maatwerk. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring en helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes, het uitwerken hiervan in een ontwerp en het realiseren van de systemen. Ook in het onderhouden van de systemen kunt u op ze rekenen.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor verdere informatie en een nadere kennismaking met John van der Burgt T: 073-6589000