Mikado in Horst (in uitvoering)


Zeggenschap over je eigen leven hebben en je eigen keuzes kunnen maken. Waardering van anderen voelen en trots zijn op jezelf. Wonen in een veilige omgeving en plezier hebben                Een vernieuwend zorgconcept als leidraad voor de gebouwontwikkeling. Een gebouw waarin het geluk van de bewoner centraal staat.

In Horst wordt er een ensemble ontwikkeld bestaande uit 2 zorggebouwen die ruimte te bieden aan 107 woningen plus ondersteunende functies. Het eerste gebouw (een L-vorm) bestaat uit een flexibel opgezette plint met functies voor met name de dagbesteding, met daar bovenop twee woonverdiepingen.
Het tweede gebouw bevindt zich verderop op het terrein. Het gebouw is ontworpen in een U-vorm en bestaat uit 3 lagen woonprogramma.

De gang als ontmoetingsruimte. De woonverdiepingen bestaan uit efficiënt geschakelde individuele appartementen. Allen zijn ze voorzien van eigen badkamers en hebben ze ruime woon-slaapkamers. De appartementen zijn omgeven door open ontmoetingsruimtes. Geen woonkamers meer, maar brede leefgangen in open verbinding met de woonruimtes. Voor het creëren van een huiselijke sfeer voor de bewoners.


terug naar overzicht