Zorgtechnologie met leefcirkels voor De Riethorst Geertruidenberg


De Riethorst is een zorg locatie van Mijzo met 90 appartementen in het historisch centrum van Geertruidenberg, met onder andere ondersteuning aan cliënten die een combinatie van gerontopsychiatrische en lichamelijke zorg nodig hebben en aan cliënten met dementie. Voor De Riethorst ontwikkelde en realiseerde Welvaarts Elektro een installatie waarbij gebruik gemaakt is van leefcirkels. Een actuele en effectieve oplossing binnen de moderne zorgtechnologie.

Cliënten leven in vrijheid

Hier leven de cliënten in vrijheid, ze houden zoveel mogelijk regie over hun eigen leven. De Riethorst is een thuis, met alle ruimte voor de cliënt om zelf te bepalen wat men kan of wil, en dat met maximale veiligheid. Waar dat niet meer gaat, staan de bevlogen medewerkers van de Riethorst voor hen klaar.

Elektrotechnische installatie en zorgtechnologie

Welvaarts verzorgde de gehele elektrotechnische installatie, van ontwerp tot oplevering. Waaronder de zorgtechnologie (zorgdomotica) met onder andere functies als zorgalarmering, stille ontruiming bij brand, leefcirkels dwaalpreventie (regelt de toegang tot veilige zones en de weigering tot onveilige zones), leefcirkels dwaaldetectie (signalering betreding onveilige zones), toegangscontrole voor de woningen (bewoner(s), familie, zorgverleners).

Innovatieve zorgtechnologie

Om zorgmedewerkers te ondersteunen en de veiligheid van cliënten te waarborgen is innovatieve zorgtechnologie ingezet. Geheel afgestemd op het werkproces van de zorg en de vrijheid van leven van de cliënten. De mate van vrijheid in de zorg locatie wordt bepaald door leefcirkels, zowel binnen als buiten. Op basis van een aantal criteria wordt in overleg met de cliënt en familie bepaalt tot welke leefcirkel men toegang heeft. De vastgestelde leefcirkel bepaalt waar de cliënt zelfstandig naartoe kan gaan. Als de cliënt onverhoopt buiten de bepaalde leefcirkel komt, krijgt een zorgmedewerker hiervan een bericht.


terug naar overzicht