Verpleegtehuis “Vierhoven” in Schaijk

 

Over verpleegtehuis vierhoven:

Vierhoven in Schaijk, onderdeel van locatiegroep Landerd, is een woonzorgcomplex met vier groepsappartementen en vier huurappartementen in het centrum van Schaijk. De groepsappartementen bieden woonruimte voor 30 dementerende ouderen en zijn speciaal ingericht voor kleinschalig wonen.
De huurappartementen worden verhuurd door Mooiland Maasland en zijn bedoeld voor (echt)paren van wie een van de partners een zorgvraag heeft. Denk hierbij aan dementie of de ziekte van Parkinson. In deze appartementen is 24-uurs zorg mogelijk zodat partners bij elkaar kunnen blijven wonen.

 

Camerasysteem voor zorgalarmering

Welvaarts heeft de groepsappartementen uitgerust met een innovatief camerasysteem voor begeleiding en toezicht van de cliënten. Het camerasysteem heeft als functie om in de nacht, toezicht en veiligheid van de bewoners zo optimaal mogelijk te waarborgen.

De camera’s bevinden zich op elke persoonlijke kamers van de cliënten, in de gangen en in de huiskamers. De camera’s op de persoonlijke kamers zijn individueel te activeren naar gelang de afspraak met de vertegenwoordiger van de cliënt en functioneren op basis van infrarood licht, niet zichtbaar voor het menselijke oog.

 

De voordelen

De camera’s zijn per kamer specifiek in te stellen met sensorlijnen om bijvoorbeeld bij uit bed komen en dwalen van de cliënt een melding te krijgen voor de nachtdienst. Die kan vervolgens het camerabeeld live op een iPod of iPad (overal in het gebouw) beoordelen en indien nodig de betreffende cliënt snel ondersteuning geven of risico voorkomen door direct handelend op te treden.
Ook het algemene nachtelijke toezicht kan worden gedaan met de beelden op de iPod of iPad.
De nachtrust van de cliënten wordt niet meer verstoord bij de nachtelijke ronde, wat het dag- en nacht ritme van de cliënt ten goede komt.
Het systeem bespaart op de inzet van verzorgend personeel. De investering is daarmee in een korte tijd terug te verdienen.

 

 

una_forters

Meer over zorg & techniek? Welvaarts is aangesloten bij UnaFortes >>

 

[toggle title=”Gerealiseerd door welvaarts: “]

– uitgebreid CCTV systeem met iPod app

– professioneel WiFi netwerk

[/toggle]

 

[toggle title=”Gekoppelde partijen: “]

– opdrachtgever: Brabantzorg

– verhuurder: Mooiland Maasland

[/toggle]