De Korenaar


Basisschool De Korenaar is gevestigd op Vredeoord Eindhoven waar alle kinderen in de wijk welkom zijn en waarbij ieder kind het beste uit zichzelf kan halen. De school verwelkomt kinderen met en zonder beperking, zodat erkend wordt dat iedereen uniek is en erbij hoort.

Op 12 augustus 2019 heeft Welvaarts voor De Korenaar het datanetwerk, domotica en verlichting, elektronische installatie, zonweringinstallatie, lestijdensignalering en voorzieningen voor pv gerealiseerd. De school biedt nu onderwijs in een pand van ruim 3.130 m2, inclusief een sportzaal.

De verlichting bij De Korenaar is op zwakstroom (dan wel laagspanningsverlichting genoemd) geïnstalleerd. Een voordeel van deze oplossing is er geen drivers nodig zijn die nog wel eens defect raken. Een ander voordeel is een lager energieverbruik, wat resulteert in meer energie-efficiëntie. Bij zwakstroom worden er dunnere kabels gebruikt. Dunnere kabels zorgt een efficiëntere installatie en ben je flexibeler om in de toekomst aanpassingen te maken.


terug naar overzicht