Verbouwing Groot Tuighuis (in uitvoering)


Het monumentale gebouw, de uit 1430 daterende voormalige St. Jacobskerk, krijgt op de gehele begane grond een publieksfunctie.

De gemeente wil een modern erfgoedcentrum creëren dat midden in de samenleving staat. Hier staan ontdekken, onderzoeken en ontmoeten centraal.

Met unieke vondsten en verhalen neemt Erfgoed ‘s-Hertogenbosch de bezoeker hier straks mee op een reis door de geschiedenis van de gemeente en krijgt een kijkje in de keuken van archeologie, archief, bouwhistorie en monumentenzorg.

Naast kantoorruimte is straks ook het archeologisch en bouwhistorisch depot op de verdiepingen te vinden. De historische boekencollectie en de studiezaal van het stadsarchief verhuizen na de verbouwing eveneens naar het Groot Tuighuis.

Bouwteam

Eind 2021 is de bouwteamovereenkomst ondertekend. Verlaan en Bouwstra architecten maakte het ontwerp voor het erfgoedcentrum. Samen met aannemingsbedrijf Nico de Bont, Welvaarts Elektro en Immens installatietechniek wordt het definitieve ontwerp de komende maanden verder technisch uitgewerkt. Bureau Podium maakte het ontwerp voor de publieksinrichting.


terug naar overzicht