Oplevering woning met sensorisch schakelen van Jung

Vught – Morgen wordt in Bad Hoophuizen een vakantievilla opgeleverd die is voorzien van een soort instapversie voor KNX domotica. Welvaarts zorgde voor de installatie.

De villa bevindt zich op vakantiepark Droomparken, aan het Veluwemeer. De vakantiewoning wordt voorzien van een nieuw product van Jung, waarmee je sensorisch kunt schakelen. Dankzij dit product kunnen bewoners makkelijk de woninginstallatie aansturen via bedienpaneeltjes of met een iPhone.

Welvaarts

Installatiebedrijf Welvaarts uit Vught realiseerde de installatie. Het systeem werd geprogrammeerd door Ewald Sarneel. “We hebben een van onze ontwerpers een gepersonaliseerde schakelaar laten maken met het logo van Droomparken”, vertelt hij. “De bewoner kan met drie vaste bedienpaneeltjes én draadloos met zijn iPhone de gordijnen, zonwering en verlichting bedienen. Zo is er de functie ‘alle verlichting uit’. Met diezelfde iPhone kan ook de Sonos geluidsinstallatie worden bediend. Dit comfort zorgt voor een echt vakantiegevoel.”

KNX
Het toegepaste systeem is een soort instapversie voor KNX, vertelt Sarneel. “Tot nu toe wordt het sensorisch schakelen vooral voor hotelkamers gebruikt. Het systeem is eenvoudig van opzet, maar kan later makkelijk worden omgezet tot een uitgebreider KNX-systeem. En dat is natuurlijk heel handig.”

Demonstratiewoning
De nu gebouwde vakantievilla wordt gebruikt als demo voor geïnteresseerden. Uiteindelijk worden er dertig vakantievilla’s gebouwd. Na de zomervakanties wordt met de bouw van de eerste twaalf begonnen.
“Het is een nieuw concept”, vertelt Sarneel. “Als het goed wordt ontvangen, kan het een interessante nieuwe markt opleveren.”

 

BRON: http://www.cobouw.nl/